SEO Werkwijze

Dit zijn de vijf stappen die we doorlopen bij het uitvoeren van een SEO-opdracht. Wil je meer weten over onze werkwijze of ben je op zoek naar hulp bij het optimaliseren van jouw website? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder.

1

Website analyse

Tijdens de eerste stap van het SEO-proces voeren we een grondige analyse uit van jouw website. We kijken naar de huidige staat van de website en identificeren verbeterpunten. Ook kijken we naar de technische aspecten van de website, zoals de laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en de structuur van de website.
2

Concurrentie analyse

In de tweede stap voeren we een concurrentieanalyse uit. Hierbij analyseren we de websites van jouw concurrenten en bekijk we welke SEO-technieken zij toepassen. Op deze manier kunnen we jouw website optimaliseren op een manier die effectiever is dan die van jouw concurrenten.
3

Keyword onderzoek

Tijdens de derde stap voeren we een keyword onderzoek uit. Hierbij kijken we naar welke zoekwoorden voor jouw bedrijf relevant zijn en waar jouw doelgroep naar zoekt. Op basis van dit onderzoek optimaliseren we de content van de website zodat deze beter gevonden wordt op de relevante zoekwoorden.
4

On-page optimalisatie

In de vierde stap voeren we on-page optimalisaties uit. Dit houdt in dat we de website optimaliseren op technisch en content-gebied. Hierbij letten we op zaken zoals meta descriptions, titeltags, headers, interne links en URL-structuren.
5

Linkbuilding

De laatste stap van het SEO-proces is linkbuilding. Hierbij zorgen we ervoor dat er links van hoge kwaliteit naar jouw website worden verkregen. Dit verbetert de autoriteit van jouw website, wat de zoekmachine rankings ten goede komt.