SEO Werkwijze

Dit zijn de vijf stappen die ik doorloop bij het uitvoeren van een SEO-opdracht. Wil je meer weten over mijn werkwijze of ben je op zoek naar hulp bij het optimaliseren van jouw website? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder!

1

Website analyse

Tijdens de eerste stap van het SEO-proces voer ik een grondige analyse uit van jouw website. Ik kijk naar de huidige staat van de website en identificeer verbeterpunten. Ook kijk ik naar de technische aspecten van de website, zoals de laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en de structuur van de website.
2

Concurrentie analyse

In de tweede stap voer ik een concurrentieanalyse uit. Hierbij analyseer ik de websites van jouw concurrenten en bekijk ik welke SEO-technieken zij toepassen. Op deze manier kan ik jouw website optimaliseren op een manier die effectiever is dan die van jouw concurrenten.
3

Keyword onderzoek

Tijdens de derde stap voer ik een keyword onderzoek uit. Hierbij kijk ik naar welke zoekwoorden voor jouw bedrijf relevant zijn en waar jouw doelgroep naar zoekt. Op basis van dit onderzoek optimaliseer ik de content van de website zodat deze beter gevonden wordt op de relevante zoekwoorden.
4

On-page optimalisatie

In de vierde stap voer ik on-page optimalisaties uit. Dit houdt in dat ik de website optimaliseer op technisch en content-gebied. Hierbij let ik op zaken zoals meta descriptions, titeltags, headers, interne links en URL-structuren.
5

Linkbuilding

De laatste stap van het SEO-proces is linkbuilding. Hierbij zorg ik ervoor dat er links van hoge kwaliteit naar jouw website worden verkregen. Dit verbetert de autoriteit van jouw website, wat de zoekmachine rankings ten goede komt.