Skip to main content

Een website die technisch goed in elkaar zit, krijgt hogere posities in de zoekresultaten van Google. De techniek van je website is de basis om verdere SEO op toe te passen. Dit is belangrijk omdat Google je website beter kan indexeren en ranken als alle elementen in orde zijn. In dit blogartikel leggen we uit wat technische SEO inhoudt, en geven we een aantal tips om je website structureel te optimaliseren!

Wat is technische SEO?

Technische SEO is een technische term voor zoekmachineoptimalisatie. Het is belangrijk voor een website omdat het ervoor zorgt dat je website technisch in orde is en goed vindbaar is in zoekmachines.

Denk hierbij aan:

  1. Verbeteren van de laadsnelheid
  2. Gebruikerservaring optimaliseren
  3. Indexatieproblemen oplossen
  4. Duplicate content opsporen
  5. Robots.txt en sitemap optimaliseren

Waarom is technische SEO belangrijk voor mijn website?

Waarom is technische SEO belangrijk? Omdat on page SEO ervoor zorgt dat je website technisch in orde is, en daardoor beter vindbaar is in zoekmachines. Je website kan hogere posities bereiken in de zoekresultaten als alle elementen technisch in orde zijn. Dit is een essentiƫle stap is het optimalisatie proces en als je website technisch niet in orde is zul je moeilijker hoger in Google komen.

Eenvoudige manieren om je website zelf te verbeteren zonder SEO kennis

Er zijn een aantal eenvoudige manieren om de technische-SEO van je website zelf te verbeteren. Je hoeft geen SEO kennis te hebben om dit te doen! Je kunt beginnen door de snelheid van je website te controleren. Dat kan op deze website. Hieronder nog een aantal handige tips:

– Controleer of je website goed wordt geladen

– Gebruik relevante titels en meta descriptions

– Maak zo nodig gebruik van 301 redirects

– Verwijder onnodige bestanden en pagina’s

– Maak gebruik van geoptimaliseerde afbeeldingen

– Zorg voor unieke content op je website

Beginnen bij de basis

Begin op tijd met de technische SEO van je website. Pas als je website goed in elkaar zit op basis niveau dan kun je verder kijken naar andere de vervolgstappen zoals linkbuilding.